Autostal ATLANTIC V.Z.W.
Ondernemingsnummer: 0419848068
Lid van VSDC
Aangesloten bij: R.A.C.B.-N.S.K-vergunning: nr. 379387
P.A.K. West - Vl. V.A.S.: nr.: 11232/79
IBAN: BE48 8600 0309 8827
BIC: SPAABE22
Info Autostal AtlanticAanvraag VAS vergunning - +45 Cardiovasculair formulier - +45 Oftalmogisch formulier (Oogarts) - Lijst erkende dokters - medical_2017
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

zaterdag 10 december 2016 - 11:22:44
Eerste info over de Hemicuda Rally, 7en 8 oktober 2017,

Autostal Atlantic en Autostal Hemicuda slaan opnieuw de handen in elkaar. Na de succesvolle 25ste samenwerking zijn de eerste voorbereidingen voor de 17de Hemicuda Rally achter de rug. Het programma voor de nieuwe editie zal grotendeels identiek zijn aan de voorbije editie. Op zaterdag terug verkenningen van het roadbook en de technische en administratieve controles terug bij bouwmaterialen Willaert te Koekelare. Zondag worden terug 3 maal 3 Klassementsproeven gereden. KP Kortemark wordt grondig hertekend en zal 15 kilometer lang worden. KP Houthulst en KP Koekelare daarentegen blijven nagenoeg identiek. Na KP Houthulst zal er opnieuw een regroup plaats vinden aan “De Kippe” te Merkem. Service-Park en podium zijn terug bij bouwmaterialen Willaert te Koekelare. Omstreeks 17 uur na 104 km KP, weten wij wie Andy Lefevere bij de moderne en Wim Merlevede bij de Historics opvolgen. Na het overdonderend succes vorig jaar van de Regularity-wedstrijd wordt deze opnieuw ingericht.
De wedstrijd komt terug in aanmerking voor het Regionale VAS kampioenschap en de FIRC challenge.
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

zondag 19 maart 2017 - 15:04:30
Belgian Rally Championship 2017

BRC 2017 - Informatie

Binnenkort start het nieuwe BRC seizoen. Enkele praktische zaken betreffende het nieuwe seizoen:

Televisie 2017
Zoals de voorbije jaren kunnen we ook in 2017 op een uitstekende TV return rekenen op verschillende zenders:
• VRT/Sporza:
o Plus minus 15 minuten per rally, op zondag namiddag
• RTBF:
o Plus minus 5 minuten per rally in Auto-Mobile
o Langere reportages over bepaalde wedstrijden
• Onze eigen geproduceerde 24 minuten durende samenvatting:
o Motors TV
o Sport10 (Proximus TV)
o Sport40 (Telenet)
o FOX Sports Europe
o FOX Sports Afrika
o Etc


Stickers
Zoals voorzien in artikel 18.2.1 van het RACB BRC reglement heeft de promotor het recht om stickers (67x17cm) onder het deurnummer te hangen. In 2017 zullen deze stickers het logo van "ConXion" en "Blaklader" zijn.
Alvast bedankt om hiermee rekening te houden bij de bestickering van jullie wagens.

Vaste startnummers
Ook dit seizoen bieden we aan onze piloten de mogelijkheid om een vast startnummer te nemen voor het gehele seizoen. De aanvraag documenten zijn terug te vinden op de BRC website.
Naast het vaste startnummer bieden we deze piloten ook nog een profielpagina met logo's van hun sponsoren aan op onze website en extra return op onze social media kanalen.

Social Media / Internet
Indien jullie posts over het BRC doen op social media kunnen jullie ons steeds vermelden en taggen. We delen en liken dan graag jullie posts.
• Facebook
o http://www.facebook.com/belgianrallychampionship
• Instagram
o http://www.instagram.com/belgianrallychampionship
• Twitter
o http://www.twitter.com/officialBRC
Verder kan je ook de hashtag #BRC2017 gebruiken.Voorbeeld van de stickers zoals voorzien in artikel 18.2.1 van het RACB BRC reglement

Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

dinsdag 14 februari 2017 - 20:01:58
GRATIS VERGUNNING

De Raad van Bestuur van de VAS heeft in vergadering beslist om op het einde van het jaar 2017 aan alle klasse-kampioenen en de Algemene kampioen (indien geen klassewinnaar) in alle disciplines, een GRATIS VERGUNNING te schenken voor het seizoen 2018 (minimum vereiste type vergunning voor deelname aan de betreffende discipline). Een winnaar in meerdere klassen kan slechts 1 gratis vergunning bekomen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het behalen van deze gratis vergunning:

 Een gratis VAS-vergunning voor het seizoen 2018 wordt geschonken aan elke klasse-winnaar 2017 en de algemene winnaar (alle disciplines);
 Indien meerdere piloten samen of ex-aequo een klasse-titel behalen, zullen zij elk een gratis VAS vergunning voor het seizoen 2018 bekomen;
 Per discipline en per klasse zal het meest logische type van VAS-vergunning worden uitgereikt. Indien de winnaar van een gratis vergunning voor het seizoen 2018 een hoger type van vergunning wil bekomen, zal het prijsverschil door de deelnemer dienen te worden bijgepast;
 De gratis verworven vergunningen zijn enkel geldig voor het seizoen 2018 en kunnen niet worden overgedragen naar 2019 of de volgende seizoenen. De gratis vergunningen zijn in persoonlijke naam en kunnen evenmin worden overgedragen aan een andere persoon;
 Een vergunninghouder die tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking de hem toegekende bekers en de eventueel toegekende gratis vergunning niet persoonlijk afhaalt of zich voor zijn eventuele afwezigheid evenmin op voorhand verontschuldigt, verliest het recht op de gratis vergunning voor 2018.
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

dinsdag 14 februari 2017 - 19:56:24
Wijziging VAS Reglement 2017

Sportreglement, pagina 60, Artikel 12 punt 13:

13. Het gebruik van de gele en/of rode vlag:

“Bij gevaarlijke situaties zullen de baancommissarissen de deelnemers verwittigen door middel van gele vlaggen.
Deze vlaggen mogen enkel getoond worden door baancommissarissen die een duidelijke herkenbare vest dragen.
Elke piloot die voorbij een ontrolde en gezwaaide gele vlag rijdt, moet onmiddellijk vertragen, deze verlaagde snelheid behouden tot op het einde van de klassementsproef en de instructies van de baancommissarissen of de bestuurders van de veiligheidswagens volgen.
De vlaggen zullen door alle posten die voorafgaan aan het incident, getoond worden. Het niet respecteren van deze regel zal een sanctie met zich meebrengen, opgelegd door de Sportcommissarissen.
Elke deelnemer, die een gele vlag getoond krijgt, zal een referentietijd toegekend krijgen, zoals beschreven in Hoofdstuk 6: Rally – Sportreglement, Artikel 12.12.

Alle eventuele extra bijzonderheden i.v.m. gele vlaggen moeten worden opgenomen in het particuliere wedstrijdreglement.

Aan de start en/of aan een splitsing van een klassementsproef met rondje(s) kan een rode vlag gebruikt worden waarbij de deelnemers onmiddellijk moeten stoppen en de richtlijnen van de verantwoordelijken dienen te volgen.

Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

maandag 30 januari 2017 - 19:49:25
Mededeling van de gouveneur van West-Vlaanderen

De gouverneur van West-Vlaanderen heeft melding gemaakt van een aanpassing in de wetgeving in verband met het aspect brandveiligheid tijdens Rally- en Rallysprintwedstrijden.

De beschikbaarheid van blusmiddelen op het servicepark:
Gelet op de reële brandrisico’s in het servicepark moet voortaan in de toelatingsvoorwaarden worden opgenomen dat elke individuele serviceplaats moet voorzien zijn van een brandblustoestel van minstens 6 kilogram (het betreft minimaal een poederblustoestel ABC van minstens 6 kilogram volgens de norm EN 3-7). Dit betekent dat er op elke plaats waar aan een voertuig wordt gewerkt een gekeurd brandblustoestel moet voor handen zijn.
Wanneer bij de (conformiteits)controle blijkt dat voor een serviceplaats geen genormeerd, geldig en gekeurd brandblustoestel voor handen is dan zal de organisatie de desbetreffende piloot uitsluiten van verdere deelname aan de wedstrijd.

Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

woensdag 03 februari 2016 - 20:07:07
Cardiologisch onderzoek

Opgepast: in het jaar dat je 45 wordt moet je een cardiologisch onderzoek ondergaan, voor je een vergunning kan krijgen. Vraag tijdig je onderzoek aan. (zowel VAS als RACB) Indien mogelijk vraag een copy aan.
Opgepast!!
bv je bent op 24 oktober van 2013 geweest, dan telt dit al voor één jaar.
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

dinsdag 03 mei 2011 - 19:35:13
MEDEDELING

Als u inschrijft in een nationale of internationale wedstrijd is de deelnemer altijd AUTOSTAL ATLANTIC (vergunning NR 379387).
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

dinsdag 03 mei 2011 - 19:22:19
Tijdig indienen aanvragen.

Voor wie nog een nationale vergunning nodig heeft, moet je ten minstens 14 dagen voor de proef het aanvraagdossier binnenbrengen in het secretariaat. Zoniet zal de RACB een express service van €100 aanrekenen.
Share   Facebook Twitter

printervriendelijk

dinsdag 12 mei 2009 - 19:57:30

Sponsors


Zoekertje